stoixima-velakia-darts

Στοίχημα Darts 🎯Μάθε για τα Βελάκια!

Στοίχημα Darts

Οδηγός στοιχήματος για Βελάκια.

Darts – βελάκια. Όλοι λίγο πολύ θα έχουμε παρακολουθήσει κάποιον αγώνα online και πήραμε μια γεύση από τον κακό χαμό που γίνεται από κάτω σε έναν αγώνα του προσφιλούς αυτού αθλήματος. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα με μεγάλη τηλεθέαση ειδικά στη Βρετανία. Αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και οι ειδικοί λένε ότι θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη άνθηση!

Τα βελάκια έχουν αυξήσει σημαντικά τη δημοτικότητά τους και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα στην Ολλανδία και τον Καναδά.

Γνώριζες ότι: Το παιχνίδι ξεκίνησε στις παμπ στη Βρετανία και την Ιρλανδία, και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε επαγγελματικό άθλημα. 

Αυτό που αποτελούσε κάποτε απλώς ένα χόμπι στις παμπ, σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό παιχνίδι με κορυφαίους παίκτες. Κάτι τέτοιο είχε απλόχερα συμβεί και με πολλά άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το κρίκετ, το χόκεϊ, και το ράγκμπι. Έτσι, και τώρα, ακόμη και μετά το Brexit, η Βρετανική Αυτοκρατορία ρίχνει απλόχερα τα «βέλη» της σε όλο τον κόσμο. 

Είναι γνωστό, επίσης, ότι τα Darts χρησιμοποιήθηκαν και ως όπλα στην αρχαιότητα μαζί με την τοξοβολία, τα ακόντια και τη βαλλίστρα. Αυτά γινόντουσαν πολύ πριν τα βελάκια μετατραπούν σε παιχνίδια δεξιοτήτων.

Το σχέδιο αρίθμησης που φαίνεται στους πίνακες Darts με 20 κορυφές δημιουργήθηκε τον προηγούμενο αιώνα γύρω στο 1890.

Αρχικά τα βελάκια κατασκευάστηκαν στη Γαλλία από ένα κομμάτι ξύλο με μια λωρίδα μόλυβδου για βάρος και φτερά γαλοπούλας.

stoixima darts

Darts - Fun Facts!

  • Ο πίνακας Darts χωρίζεται σε 20 αριθμημένα τμήματα από 1 έως 20 σημεία. Σύρματα χωρίζουν τους  αριθμούς  με δύο μικρούς κεντρικούς κύκλους στο εξωτερικό κυκλικό σύρμα. Ο κάθε αριθμός χωρίζεται σε 3 ενότητες με μονές, διπλές και τριπλές περιοχές.
  • Οι κεντρικοί κύκλοι χωρίζονται σε πράσινο εξωτερικό δακτύλιο 25 αξόνων και κόκκινο ή μαύρο εσωτερικό κύκλο αξίας 50 βαθμών. Ο όρος "bullseye" συνήθως αναφέρεται στο εσωτερικό κόκκινο / μαύρο τμήμα.
  • Ένα παιχνίδι Darts γίνεται συνήθως μεταξύ δύο παικτών που παίρνουν και ρίχνουν τρία βελάκια την κάθε φορά. Η πιο κοινή μέθοδος βαθμολόγησης είναι να ξεκινήσετε στα 501 σημεία και να μειώνετε τα σημεία μέχρι το μηδέν με το τελικό βέλος να χτυπά ένα διπλό ή το bullseye. Η υψηλότερη βαθμολογία με τρία βελάκια είναι σύνολο 180 που συμβαίνει αν πετύχει κανείς 3Χ20.

Άλλα παιχνίδια είναι το Round the Clock από το 20 ως 1, τα: Around the world, American darts, Archery darts, Audio darts, Cricket, Dartball, Dart golf, Fives, Halve it, Killer, Lawn darts, Moving Target, Shanghai, Seventeen Skunk, Darf και Ice Breaker.

Η βρετανική ομοσπονδία Darts (BDO) ιδρύθηκε το 1973 και είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Darts (WDF), η οποία ιδρύθηκε το 1976. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Darts διεξαγόταν ετησίως από το 1978 έως και 1993 όταν και το παιχνίδι υπέστη ένα αμφιλεγόμενο σχίσμα.

Οι μεγαλύτεροι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι οι: Phil "The Power" Taylor με 16 κατακτήσεις (2 BDO, 14 PDC), Trina "Το Χρυσό Κορίτσι" Gulliver με 10, Eric "The Crafty Cockney" Bristow και Raymond "Barney" van Barneveld.

 Το 1992 ιδρύθηκε η Professional Darts Corporation (PDC) και διοργάνωσε το δικό της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιανουάριο του 1994. Τα πρωταθλήματα του PDC έχουν πιο μαζική απήχηση και συνήθως υψηλότερα χρηματικά έπαθλα, με 25 παίκτες να κερδίζουν πάνω από £ 100,000 το 2013 και 2014.

Το PDC έχει καταστεί η κυρίαρχη δύναμη στα βελάκια με την BDO να είναι ο βασικός ανταγωνιστής. Ο Phil Taylor, 16 χρόνια σερί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία των Darts, έκανε μεταγραφή στο PDC από την BDO το 1994.

Ο εξαιρετικά επιτυχημένος παίκτης της BDO, Raymond van Barneveld, πέρασε στο PDC το 2007, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PDC στην πρώτη του προσπάθεια. Από τότε, πολλοί από τους καλύτερους παίκτες της BDO έχουν κάνει τη μετάβαση στο PDC για περισσότερα χρηματικά έπαθλα και μεγαλύτερη προβολή.

Τα μεγάλα πρωταθλήματα του PDC περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελάκια, το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Champions League of Darts, το Premier League, το UK Open, το World Matchplay, το Παγκόσμιο Grand Prix και το Grand Slam of Darts.

ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. | Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. | Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. | Γραμμή στήριξης: 1114

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03